E-bike cursus (3x)

Bij voldoende belangstelling organiseert VVN Nuenen weer een e-bike cursus.

Neem contact op met de secretaris.

 

 

E-bike cursus 27 september 2017.

ook dit jaar was de E-bike cursus weer een succes.

Zowel theorie van de verkeersregels en de electrische fietsen als de mogelijkheid van het praktisch oefenen met de verschillende typen e-bikes op een parcours is de deelnemers goed bevallen.

Sjef Kisters van Wielershop Rubino heeft uitleg gegeven over de verschillende typen e-bikes en verschillende fietsen ter beschikking gesteld om te oefenen. http://www.rubino.nl/

 

E-bike cursus 26 mei 2016.

Zichtbaar met veel plezier hebben 14 mensen aan de E-bike cursus deelgenomen. Ze hebben goede informatie gekregen over de verkeersregels en het gedrag in het verkeer van rijschoolhouder Jeroen van Leeuwen van rijschool Van Let uit Nuenen en zijn alles te weten gekomen over de soorten electrische fietsen en hun mogelijkheden van Sjef Kisters van Rijwielhandel Rubino. (Sjef Kisters is ondertussen ook bekend van radio en TV als eerste trainer van Steven Kruijswijk). Met hun eigen electrische fiets of met een E-bike van Rubino konden ze daarna de controle over de fiets tonen op het uitgezette behendigheids parcours.

Het aantal elektrische fietsen neemt heel snel toe. Maar, helaas gebeuren er, relatief, ook veel ongelukken met deze fiets.


Daarom kan Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nuenen, in samenwerking met de Nuenense Ouderenbonden, KBO, PVGE en ANBO een voorlichtings- en oefenbijeenkomst houden voor het gebruik van de / uw elektrische fiets.

http://www.ed.nl/regio/laatste-nieuws/e-bike-gekocht-eerst-op-cursus-oma-1.4811174
Deze bijeenkomst bestaat dan uit drie onderdelen:

1: Theoriegedeelte met daarin:

   - Verkeersregels
   - Eigenschappen van de (elektrische) fiets
   - Kwetsbaarheid van de gebruiker
   - Verschillende types elektrische fietsen.

2: U rijdt een kort parcours om uw behendigheid te vergroten. In dit parcours kunt u oefenen met: bochten, links- en rechtsaf, slalom, rem/noodstop en evenwicht.

3: U fietst een “rondje door Nuenen” (ca. 5 kilometer) met daarin aandacht voor bijzondere punten als rotonde, kruising, oversteken en de snelheid van de fiets.

Bij deze bijeenkomst zijn ook deskundigen van Veilig Verkeer Nederland aanwezig en er is ook een rijwielverkoper die u de nodige voorlichting kan geven over een of uw elektrische fiets.

Bij voldoende belangstelling zal deze voorlichtings- en oefenbijeenkomst gehouden worden, verdeeld over twee ochtenden.

De kosten voor deelname zullen  € 5,00 per persoon bedragen.

Hieronder 2 foto's van de cursus in 2013.